Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy”

Naakte betogers voor Palestina, opnames met Jennifer Aniston, de zingende cowboy van Trump, het huis van Madonna… Christophe Gantois kijkt zijn ogen uit in New York waar hij sinds kort ‘onze’ wafels bakt. “Aan een minimumloon, maar ik doe het niet voor het geld.”

“Het was nu of nooit, dit is misschien mijn laatste folietje.” Christophe Gantois (51) ruilt de iconische Ieperse Lakenhallen, waar hij werkt voor het gerenommeerde In Flanders Fields Museum en Yper Museum, voor een wafelkiosk in New York. “Ik ben geboren en getogen in Boezinge, een dorp in Ieper, maar New York trekt mij aan. Ik ben er al zeven keer geweest als toerist en kreeg er niet genoeg van.”

Wafels & Dinges

Op het internet zag Christophe een filmpje passeren van Wafels & Dinges, een bedrijf met “de beste Belgische wafels in Amerika”, opgericht door de Belg Thomas De Geest. “Via het filmpje deden ze een oproep naar tien Belgen om in New York een seizoen mee te draaien. Na een aantal videocalls met De Geest kreeg ik bericht dat ik mocht beginnen. Dat was wel even schrikken, want ik had niet lang nagedacht over mijn deelname en ging ervan uit dat het toch niet zou lukken. Uiteindelijk kon ik het regelen met mijn werk door zeven maanden onbetaald verlof te nemen.”

Christophe kwam terecht in een kiosk in centrum New York. “Dit is de grootste van vier kiosken van Wafels & Dinges in de stad. Naast het bakken en verkopen van wafels bereid ik ijsjes, koffie en streetfood uit exotischere oorden. Mijn ervaring in de horeca komt van pas.”

Minimumloon

In een vorig leven was Christophe zestien jaar cafébaas in centrum Ieper. “Maar dat werd te zwaar. Na een vijftal jaar werken in de Ieperse vestiging van Colruyt mocht ik een paar jaar geleden starten in de Lakenhallen voor ticketverkoop en toezicht in de musea. Wafels bakken doet ik wel eens graag, maar ik zou het niet kunnen volhouden. Ook voor het geld moet ik het niet doen: ik werk hier aan een minimumloon, aangevuld met fooien van klanten. Mijn drijfveer is de vrije tijd in de stad van mijn hart.”

Jennifer Aniston

De man kent er intussen zijn weg en bezocht onder meer het huis van Madonna. “Maar ze was niet thuis (lacht). Ik ben grote fan en ging al 26 keer naar haar optredens.” Hij spotte wel andere beroemdheden, onder wie Jennifer Aniston tijdens opnames van The Morning Show en Kristin Davis op de set van And Just Like That, de opvolger van de succesvolle tv-serie Sex and the City.

Voor het spotten van sterren volgt Christophe een account op het sociale medium X dat opnamelocaties deelt. Hij ging zelfs een koffie drinken met een BV. “In Ieper was het nieuwste boek van VRT-correspondent Björn Soenens uitverkocht. Ik stuurde hem een berichtje via Instagram en hij reageerde dat hij nog een aantal exemplaren had liggen bij hem thuis in Brooklyn. We spraken af in een koffieshop en hebben er toch een hele tijd zitten babbelen, echt een vriendelijke gast.”

Cowboy van Trump

Het boek van Soenens gaat over de Amerikaanse geschiedenis, van de eerste kolonisten tot Trump. “Ik heb een van Trumps grootste fans gezien: de naakte cowboy die onder meer paradeert aan Trump Tower. Hier werd natuurlijk veel gepraat over die mislukte aanslag. Eerst hoorde ik dat velen niet wisten voor wie ze moesten stemmen. Biden was te oud, Trump te extreem. Nu lijkt Harris het pleit te winnen, maar New York heeft meer andersdenkenden in vergelijking met andere steden in Amerika.”

Topless

Ook de ‘gewone’ mens valt op in het straatbeeld. “Ik zag de New York Pride passeren en een protestmars voor Palestina met een aantal topless tot zelfs volledig naakte actievoerders. Ik zie al die grote chique gebouwen, maar er is heel wat armoede: enorm veel mensen leven op straat.”

Wie de avonturen van Christophe op de voet wil volgen, kan terecht op zijn blog ‘Van Boezinge naar Brooklyn en terug’. “Of kom af en dan gids ik je langs de minder bekende plekjes die zeker ook de moeite lonen. Onlangs had ik Ieperling Diederik Vandenbilcke op bezoek en er staan nog een aantal vrienden op de planning. Mijn verblijf verlaagt de drempel voor anderen. Ik keer wel degelijk terug, want ik zou de rust missen van de landelijke Westhoek, en een goed brood. Vanaf 15 januari zit ik weer aan de balie in de Lakenhallen.” (TP)

The post Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “De VRT verdient beter. Hij is niet geschikt voor deze job.” Telkens weer wijzen insiders naar één man als schuldige voor de chaos

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Longstone versterkt roro P&O Ferries naar Engeland

P&O Ferries heeft een extra schip gecharterd voor het versterken van zijn rorodiensten naar Engeland. De 209 meter lange Longstone heeft een ruim van 4.076 lijnmeter, goed voor 346 vrachteenheden. Daarmee verdubbelt de capaciteit op de route naar Tilbury nabij Londen. Dankzij deze uitbreiding en het verschuiven van schepen versterkt P&O Ferries ook zijn dienst
The post Longstone versterkt

Lees meer »

Jonas en Elina verkopen en verhuren hottubs

Tijdelijk een hottub nodig voor een feestje? Op zoek naar een romantische toets voor een knus avondje met je partner? Dankzij The Rolling Hottub rol je gewoon een authentieke hottub je tuin binnen. “Je hebt er geen elektriciteit voor nodig en na iets meer dan een uur kun je in bad!”
The post Jonas en Elina verkopen en verhuren

Lees meer »