Handbagage is nieuwe melkkoe van luchtvaart­maat­schap­pij­en: zoveel rekenen ze tegenwoor­dig aan voor uw trolley

Populaire luchtvaartmaatschappijen hebben een nieuwe melkkoe gevonden: de trolley. Waar een traditioneel rolkoffertje vroeger nog tot de standaard handbagage behoorde, rekenen steeds meer maatschappijen bijkomende kosten aan. En die kunnen serieus oplopen. Bovendien hanteert zowat elke maatschappij andere regels en afmetingen. Welke trucs hanteren ze om je te laten bijbetalen? En kan je deze kost ook vermijden? Wij deden de test. “Consumenten misleiden is het businessmodel van Ryanair en co.” 

Meer krantenkoppen in België

Broertje (12) kreeg meeste messteken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat er zich in het huis afspeelde

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

Schutter München zou linken hebben gehad met terreurgroep HTS

De 18-jarige Oostenrijker van Bosnische afkomst die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in München, zou linken hebben gehad met Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), een voormalige lokale tak van al-Qaida. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan dpa.

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Gedetineerde probeert verpleegster te wurgen

Een 25-jarige vrouwelijke gedetineerde uit de gevangenis van Brugge probeerde tijdens een doktersconsultatie vorige week zonder aanleiding een verpleegster te wurgen met een schoenveter. Het slachtoffer raakte niet zwaargewond, maar is wel in shock. “Het was al de derde keer op rij dat de gedetineerde geweld gebruikte tegen het personeel”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Sandra Droissart. “Dat gebeurde telkens zonder aanleiding. Het

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »