Handbagage is nieuwe melkkoe van luchtvaartmaatschappijen: zoveel rekenen ze tegenwoordig aan voor uw rolkoffertje

Populaire luchtvaartmaatschappijen hebben een nieuwe melkkoe gevonden: de trolley. Waar een traditioneel rolkoffertje vroeger nog tot de standaard handbagage behoorde, rekenen steeds meer maatschappijen bijkomende kosten aan. En die kunnen serieus oplopen. Bovendien hanteert zowat elke maatschappij andere regels en afmetingen. Welke trucs hanteren ze om je te laten bijbetalen? En kan je deze kost ook vermijden? Wij deden de test. “Consumenten misleiden is het businessmodel van Ryanair en co.” 

Meer krantenkoppen in België

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anzegem opent eerste hondenloopzone aan De Drie Kaven: “Superleuk initiatief!”

Donderdagavond werd de Anzegemse hondenloopweide officieel geopend. Om aan de vraag tegemoet te komen van heel wat hondenbaasjes, werd een eerste hondenloopzone geopend aan de achterzijde van Sportcentrum De Drie Kaven aan de Vichtsesteenweg nummer 39. “Voor een vlot gebruik van de hondenloopzone hebben we duidelijke afspraken opgesteld die op een bord bij de ingang staan”, geeft schepen van Dierenwelzijn

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen

Deze week werden op een aantal locaties in Heuvelland door de gemeente zonnepanelen geplaatst. “We installeerden de voorbije jaren al heel wat zonnepanelen op onze gebouwen. Zo voorzien we onze eigen diensten en de OC’s van duurzame energie”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Zoo Antwerpen laat nijlpaard Hermien inslapen, dochter Imani verhuist naar Ierland: “We kunnen haar niet langer laten afzien”

Zoo Antwerpen neemt eind deze maand afscheid van een icoon. De dierentuin besliste om nijlpaard Hermien te laten inslapen. Het dier is hoogbejaard en sukkelt zwaar met haar gezondheid. Haar dochter Imani verhuist dan weer naar Ierland. “Het doet enorm veel pijn, maar het is de beste beslissing voor de dieren”, zegt dierenarts Jonas Spruyt.

Lees meer »

Op zoek naar een activiteit op deze voorlopig laatste zonnige dag? Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,92 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,92 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon die

Lees meer »