“Gênant pronkerig” huwelijksaanzoek voor nichtje valt niet goed bij president van Kirgizië

De president van Kirgizië heeft de verloofde van zijn nichtje gevangengezet na diens “gênant pronkerige” huwelijksaanzoek. De president was razend omdat de man voor de gelegenheid een van de drie overheidshelikopters had ingezet, net op een moment dat het land te kampen had met dodelijke modderstromen.

 

Meer krantenkoppen in België

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat na overtuigende zege in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. De grootste Belgische medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen ook al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Kan hij

Lees meer »