Festival Dranouter voor het eerst uitverkocht in voorverkoop, wachtlijst gelanceerd

Festival Dranouter is voor de eerste keer ooit helemaal uitverkocht in voorverkoop. De organisatoren lanceren een wachtlijst: "Wellicht komen er nog extra tickets ter beschikking wegens de grote interesse." 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Marie-José en Fernand zijn 65 jaar getrouwd

Marie-José Mestdagt en Fernand Alliet werden op het gemeentehuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Hoewel ze veel gewerkt hebben en een gezin met vier kinderen hadden, heeft het koppel heel wat afgereisd.
The post Marie-José en Fernand zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present.

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Justitie VS vervolgt leiders Hamas voor terrorisme

Bij een Israëlische aanval op een kamp in de Gazastrook zijn dinsdag acht leden van de militante Palestijnse groepering Hamas omgekomen, aldus het Israëlische leger. Volgens de door Hamas gecontroleerde gezondheidsautoriteit werden 33 mensen gedood en 67 anderen verwond tijdens gevechten in de Gazastrook in de afgelopen 24 uur. In New York komt woensdag de Veiligheidsraad samen voor een spoedzitting

Lees meer »