Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem terwijl uitbaatster op vakantie is

Terwijl uitbaatster Viviane Cecat (53) van een welverdiende vakantie geniet, hebben inbrekers haar café De Klokke volledig overhoopgehaald. Ze namen onder meer een kluis met cash geld en juwelen mee. “Ik probeer nog het beste te maken van mijn vakantie maar het is erg emotioneel”, zegt Viviane.

Viviane Cecat (53) is momenteel op reis in Turkije. Het was haar zoon die zaterdag de onaangename ontdekking in café De Klokke aan de kerk van Ooigem.

“Ik heb enkel nog maar de foto’s gezien maar de ravage is echt enorm”, zegt Viviane aangeslagen. “Van het café tot de tweede verdieping van mijn privégedeelte: alles is overhoopgehaald. Zelfs de kamers van de kleinkinderen zijn volledig doorzocht, elke kast is opengetrokken.

Via raam

“De daders zijn binnengekomen via een raam op de eerste verdieping. Achter het café ligt een braakliggend veldje. Langs daar moeten ze omhooggeklommen zijn. Het raam is duidelijk opengebroken. Ik baat hier al meer dan acht jaar het café uit en heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

“Ik weet nog niet wat er allemaal weg zal zijn, dat zal ik pas zeker weten als ik thuis ben. Maar de inbrekers hebben alleszins de kluis van het café gestolen en daar zat veel cash geld in. De Klokke is de thuis van enkele darts- en biljartverenigingen. Al hun clubkassen zaten in die kluis. Er lagen ook heel wat juwelen in die vooral een emotionele waarde hebben: trouwringen, kettinkjes van de kleinkinderen, spullen die nog van mijn vader waren, …”

Emotioneel

“Het is allemaal erg emotioneel, ik ben er niet goed van. Ik ben nog tot donderdag op reis in Turkije met enkele andere koppels, we proberen er nog het beste van te maken. Ik kan niet zomaar halsoverkop naar huis vliegen. Dat heeft toch geen zin, het labo moet nog komen en tot dan mogen we toch niet binnen.”

“Ik heb geen idee wie dit gedaan kan hebben maar het moet meer dan één persoon geweest zijn, die kluis is bijna onmogelijk te verplaatsen voor iemand alleen. Ze wisten bovendien goed waar ze mee bezig waren want ook de harde schijf van onze bewakingscamera’s is gestolen. We hebben dus geen beelden. Ik hoop dat iemand uit de omgeving iets gezien heeft of andere camerabeelden heeft. We weten wel niet precies wanneer de inbraak gebeurd is, het kan overal tussen 20 en 27 juli geweest zijn.”

Wie in die periode iets verdachts gezien heeft bij café De Klokke, wordt verzocht de politie te contacteren.

The post Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem terwijl uitbaatster op vakantie is is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom na vermoedelijke blikseminslag

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken een tijdlang onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn

Lees meer »

Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval?

Bijna een jaar na de feiten is er nog altijd geen duidelijkheid over het dodelijke fietsongeval waarbij Christiane (83) stierf. Een fietsuitje resulteerde in een valpartij en uiteindelijk ook een hersenbloeding, die de tachtiger fataal werd.
The post Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We blijven doorgaan met hetzelfde enthousiasme”: Kevin en Marinka runnen 25 jaar eet-, bier- en whiskykroeg ‘t Kruiske in Deerlijk

Kevin en Marinka Vermote-Bintein zijn al 25 jaar de sympathieke en gedreven uitbaters van eet-, bier- en whiskykroeg ’t Kruiske, gelegen aan het drukke verkeersknooppunt op de Belgiek. Het juiste adres voor een goed getapte pint, een verfrissende IPA, een lekkere whisky en niet in het minst overheerlijke verse gerechten. Een portret van de drijvende krachten achter ‘t Kruiske.

Lees meer »

Aan gewaagde outfit ging veel discussie vooraf, Jennifer Lopez hakte zelf knoop door: “Verdomme, ik doe het”

Jennifer Lopez (55) trok vrijdagavond alle aandacht naar zich toe tijdens de première van ‘Unstoppable’ in Toronto. Op de rode loper verscheen ze in een gedurfde jurk die weinig aan de verbeelding overliet. Toch was ze bijna niet het stralende middelpunt geweest, want ze overwoog een andere outfit. “Er was veel discussie over of ik de jurk wel of niet

Lees meer »

Eindelijk weer Amerikaans tennissucces? Hoe Fritz en Tiafoe de ‘glory days’ van Sampras, Agassi en Roddick doen herleven

Straks. New York. Een buzzing Arthur Ashe Stadium. Bruce Springsteen door de muziekinstallaties. Born in the USA. Halve finale US Open, Taylor Fritz tegen Frances Tiafoe. Twee Amerikanen. Eén van hen zal zondag de eerste Amerikaan zijn sinds 2009 om in de finale van een grand slam te staan. Amerika en mannentennis, dat gaat al twee decennia niet samen. Make

Lees meer »