België screent live gokpraktijken tijdens Olympische Spelen: “Technieken voor sportfraude veranderen snel, maar we halen stilaan bovenhand” 

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs volgen verschillende landen de gokbewegingen tijdens wedstrijden van een specifieke sport: de Belgische diensten focussen op hockeywedstrijden. Door nieuwe technologieën en gokken met cryptomunten moeten de magistraten constant bijschakelen om sportfraude op te sporen. "Maar we halen stilaan de bovenhand." 

Meer krantenkoppen in België

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Nieuw Bancontact CASH-punt in Wervik opent half december de deuren in voormalig automatenkantoor van KBC

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er in de gewezen loketzaal van KBC een Bancontact CASH-punt. De opening is voorzien op maandag 16 december. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen. Wie klant is bij een van die grootbanken kan ook het saldo op de rekening raadplegen

Lees meer »

Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt nadat een personenwagen tegen de gevel van een appartementsgebouw in Westkerke eindigde. Daardoor sneuvelde een raam.
The post Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »