Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland

De Belgische hockeymannen (FIH-4) hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op de Spelen in Parijs gewonnen. Nieuw-Zeeland (FIH-10) werd met 2-1 verslagen. Zaterdag waren de Red Lions al met 2-0 te sterk voor Ierland (FIH-11).

Bij de rust stonden de Lions 1-0 voor, dankzij een doelpunt van Alexander Hendrickx in de openingsminuut. In het derde kwart bracht Sam Lane (41e) Nieuw-Zeeland langszij. Meteen daarna zette Florent van Aubel (44e) met een knap doelpunt orde op zaken.

Met zes op zes gaan de Belgen voorlopig alleen aan de leiding in groep B. Dinsdag wordt Australië (FIH-3) de eerste echte waardemeter voor de titelverdediger.

The post Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen moet steeds meer servals opvangen door TikTok-trend, 4 servals vinden nieuwe thuis in Zuid-Afrika

4 servals die tijdelijk werden opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen zijn intussen aangekomen in Zuid-Afrika. Wild Cats World wordt hun nieuwe thuis. De dieren werden in beslag genomen omdat ze illegaal als huisdier werden gehouden. Het Natuurhulpcentrum moet trouwens steeds vaker servals opvangen. Volgens hen heeft dat te maken met Tiktok waar steeds meer mensen met hun illegale wilde

Lees meer »