?? WIN. Deel uitmaken van nieuw stukje sportgeschiedenis? Toon letterlijk je hart voor Evenepoel en Van Aert en ga op dagtrip naar de wegrit van komende zaterdag

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van volgende week zaterdag (3 augustus). Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, Wout van Aert, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven aan! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad. 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend

Het eerste weekend van september betekent in Roesbrugge: kermisweekend. Na IJzerfun tijdens de zomerperiode focust het feestcomité van Roesbrugge op het kermisweekend van vrijdag 6 tot zondag 8 september met voor elk wat wils.
The post Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

Een transferbom die kan ontploffen: waarom Belgische clubs 321 miljoen aan transfers verdienden maar zelf weinig uitgeven

Het Belgisch voetbal cashte nooit meer dan deze zomer (321 miljoen), maar gaf nog geen derde ervan uit. Anderlecht verkocht deze zomer voor 18 miljoen aan spelers, maar spendeerde amper 3 miljoen. Vanwaar komt de spaarzaamheid van de clubs? Op de achtergrond speelt één rechtszaak die het inkomstenmodel van de Jupiler Pro League zwaar onder druk kan zetten.

Lees meer »

Nieuwe campagne om carpoolen te stimuleren

Het gemeentebestuur van Beernem lanceert een campagne om carpoolen te stimuleren. Volgens schepen van Klimaat en Energie Jan Vanassche (Groen) is carpoolen een ideale vervoerswijze met praktische, economische en ecologische voordelen. “Het is een uitstekende manier om de verkeersdruk te verlagen, reiskosten te delen, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, en de sociale banden te
The post Nieuwe campagne

Lees meer »

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »