‘Volumedeals’ speelt in op pijnpunt van horeca: “Willen de marges verhogen”

Horeca- en eventondernemers Laurent Van Parys en Maxim Declercq, gekend van De Porcherie, Beatrun en Oktoberfest Wevelgem, pakken uit met het gloednieuwe platform ‘Volumedeals’. “We willen professionals laten meegenieten van deals en promoties op sterke dranken, specials en barmaterialen.”

Dat Laurent en Maxim niet stilzitten, is geen geheim. Ook deze zomer gaan de jonge ondernemers niet op hun lauweren rusten. Na het organiseren van events als KUB Koercheval, Beatrun, Oktoberfest Wevelgem en Young VIP-formules op Dwars door Vlaanderen en Waregem Koerse – in combinatie met hun populaire zaak De Porcherie in Sint-Eloois-Vijve – pakken ze nu uit met een nagelnieuw leveranciersplatform.

Met Volumedeals willen de heren het margeprobleem in de sector aanpakken. “Heel wat horecazaken gaan failliet door de veel te kleine marges. Wij willen een front vormen tegen de stijgende aankoopprijzen en onze volumedeals met collega’s delen. Zo trachten we de marges in de sector te verhogen”, klinkt het.

Aperol Spritz-vat

Het doel is om als promotiejagers op zoek te gaan naar de beste prijzen op de markt. Zo wil Volumedeals zich profileren als een discounter van A-merken met focus op sterke dranken en barmaterialen. “Bovendien focussen we fel op de laatste trends. Volumedeals verdeelt bijvoorbeeld de populaire Aperol Spritz in voorgemengde vaten. Daarnaast spelen we met de verkoop van herbruikbare bekers in op de vergroening in de eventbranche.”

De drijfveer om aan te kopen in volume vloeit voort uit hun eigen ervaring. “De leveranciersprijzen voor alcoholische dranken en barmaterialen blijven stijgen. We hebben aan den lijve ondervonden hoe de aankoopprijzen van alcoholische drank en barmaterialen blijven stijgen en sterk variëren van leverancier tot leverancier of van tijd tot tijd. We zitten in een prijsgevoelige sector, die stijgende aankoopprijzen zomaar doorrekenen aan de consument is niet altijd mogelijk.”

Webshop

De zoektocht naar goedkopere prijzen leidde Maxim en Laurent naar hun nieuwe project Volumedeals. “Onze aankoopvolumes werden plots zo hoog dat we de hoeveelheden zelf niet meer konden verbruiken. We verkochten daarom onze gevonden deals door aan bevriende horecazaken en eventorganisatoren, en zo ging de bal aan het rollen”.

“Nu willen we andere professionelen laten meegenieten van de deals en promoties die wij kunnen bekomen op tal van sterke dranken, specials enbarmaterialen.Zo kunnen zij hun marge verbeteren.” Er komt enkel een webshop en geen fysieke winkel aangezien het duo zich richt op events en horecazaken met een groot volume.

Meer info via www.volumedeals.be.

The post ‘Volumedeals’ speelt in op pijnpunt van horeca: “Willen de marges verhogen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen in

Elisabeth Vandenbulcke (40) moet noodgedwongen om financiële redenen na een anderhalf jaar haar geliefde Polly’s Playground met kindermode in de Onze-Lieve-Vrouwestraat sluiten. “We ronden af met een superbraderie met heel wat moois aan miniprijzen en afscheidscadeautjes. Na de braderie zal enkel de webshop nog open zijn tot eind september.”
The post Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

Zone 30 in Oostende: houden zoals het is of aanpassen? Lijsttrekkers over veelbesproken discussiepunt

Met de invoering van ‘zone 30’ over het hele grondgebied (met uitzondering van invalswegen) realiseerde de coalitie in september 2022 een belangrijk punt rond verkeersveiligheid. Velen vonden het een goede zaak, maar kritiek was nooit ver weg omdat 30 km per uur op bepaalde plaatsen als overbodig werd ervaren. Het inzetten van flitsradars vergrootte de ergernis bij sommigen, waardoor nu

Lees meer »

Kinderopvang Babs houdt eigen versie van Olympische Spelen

Parijs stond deze zomer volledig in het teken van de sport. Nadat er tal van fantastische prestaties werden geleverd op de Olympische Spelen toonden ook de deelnemers aan de Paralympische Spelen wat ze in hun mars hebben. Maar ook in Sint-Eloois-Winkel was Parijs nooit ver weg. Kinderopvang Babs organiseerde namelijk een eigen versie van de
The post Kinderopvang Babs

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Unizo organiseert tweede editie van familiedag

Voor het tweede jaar op rij organiseert Unizo Roeselare een familiedag. Op zondag 8 september leidt een ‘bolletje-pijl’-zoektocht de deelnemers langsheen verschillende ondernemers. De zoektocht met opdrachten onderweg is 26 kilometer lang voor fietsers. Voor wie liever met de wagen deelneemt, is er een tocht van 61 kilometer. Starten kan tussen 11 en 12 uur
The post Unizo organiseert

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »