Vierde feit in vier weken: pyromaan steekt bed in leegstaand huis in brand

Het kan bijna niet anders of er is een pyromaan aan het werk in de Broekstraat in Overmere. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2 uur was er een vierde feit op vier weken. Een leegstaand pand vatte vuur. Buurtbewoners zagen overdag iemand op een bromfiets foto’s maken.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

In het spoor van vader Daniël

Voor het eerst is het bij Matthias Vanhessche echt menens. De zoon van politieke gigant (36 jaar lokale politiek) en oud-burgemeester Daniël Vanhessche staat op plaats tien bij de verruimingslijst van CD&V+. Is er een nieuwe politieke spelverdeler in de maak?
The post In het spoor van vader Daniël appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Kamala Harris een Trump-imitator inschakelt, mét buitenmaats kostuum, rode stropdas en hakschoenen

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Niet langer Maksim van ‘#LikeMe’, wel van dé Zomerhit van 2024: “Ik zocht langer m’n weg dan Camille en Pommelien”

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vijf weken op nummer één werd dit dé zomer van de doorbraak voor Maksim Stojanac (26). Zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams én de trofee van ‘Zomerhit’. “Ik heb wat langer mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »