Torhouts wereldfestival Kadans gaat weer internationaal

Kadans, het tweejaarlijkse wereldfestival voor dans en muziek, heeft van 10 tot en met 14 augustus plaats. Het hoofdevenement is voorzien op zondag 11 augustus in de grote tent nabij de Sint-Jozefskerk in Wijnendale. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 12 euro, wat geenszins duur is.

Er wordt weer samengewerkt met de Wijnendaalse volksdansgroep Danspas, maar voor het eerst gebeurt dat ook met de dansschool Effort uit de Vredelaan. Die wordt geleid door Valentine Vanthournout. Zowel Danspas als Effort zullen tijdens Kadans letterlijk hun beste beentje voorzetten. En dit samen met en om bij de 180 dansers en muzikanten uit Spanje (de groep Froles Novas), Ecuador (Fuego Morlaco), Taiwan (Cho Sui River Arts Dance Ensemble), Bulgarije (Ensemble Gabravo) en de Verenigde Staten (WICI Song and Dance Company).

Kinderen onder de 12 jaar mogen de optredens gratis bijwonen, jongeren tussen de 12 en de 18 jaar betalen 6 euro. “We houden de drempel zo laag mogelijk”, zegt Tine Vandenaweele, die het organisatiecomité leidt.

Straatparade als start

De festiviteiten starten op zaterdag 10 augustus om 15 uur met een indrukwekkende straatparade door de Torhoutse stadskern. Dit jaar zullen er leerlingen van vbs De Oefenschool vendelzwaaien om het festival kleurrijk te openen. Tijdens de optocht stellen de deelnemende groepen zich al dansend en musicerend aan de toeschouwers voor. ’s Avonds is er dan de traditionele Tropical Night in de feesttent in Wijnendale. De toegang is gratis.

Op zondag 11 augustus om 14.30 uur heeft het eigenlijke festival plaats. Met vooraf vanaf 11 uur een cultuurmarkt omheen de Sint-Jozefskerk, plus een aperitiefconcert, waarvan iedereen helemaal gratis kan genieten.

Op dinsdag 13 augustus om 14 uur is er de seniorenshow en om 19.30 uur de galashow in het cultuurcentrum de Brouckere.

Op woensdag 14 augustus worden ter afronding van Kadans nog een barbecue (om 18.30 uur) en een grote verbroederingsfuif (om 20.30 uur) georganiseerd.

“Om de internationale artiesten onderdak te geven, kunnen we een beroep doen op een hele schare gastgezinnen”, aldus Tine Vandenaweele. “We zijn die bereidwillige mensen bijzonder dankbaar, want zonder hen zou Kadans niet mogelijk zijn.” (JS)

Info en tickets: www.ka-dans.be

The post Torhouts wereldfestival Kadans gaat weer internationaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land

Serge Pauwels (40) kijkt als bondscoach van de Belgische junioren uit naar het komende EK en WK wielrennen. Met Bredenaar Corneel Vanslembrouck neemt hij zelfs een streekgenoot mee naar de Europese titelstrijd in Limburg.
The post Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijkcomité Klein Schardauw houdt smoefeltocht

Er waait een frisse wind door het wijkcomité van het Klein Schardauw in Sint-Eloois-Winkel. Na een succesvolle editie van de kerstdrink eind vorig jaar organiseerde het comité onlangs een smoefeltocht. De deelnemers legden een tocht van ongeveer 25 kilometer af langsheen onbekende plekjes. Onderweg kregen ze smoefelmomentjes en spelletjes voorgeschoteld. Na de fietstocht schoof iedereen
The post Wijkcomité Klein

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.
The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar blijft ontkennen dat hij iets afwist van gestolen buit opgestapeld in zijn appartement. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges,

Lees meer »

Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga niet in het water als er geen redders zijn”

Afgelopen nacht liep een melding binnen bij de politie over mensen in zee. Rond 1.30 uur begaf de politie zich met spoed naar het strand. Er zouden zich een aantal personen in zee begeven. De patrouille gebruikte de zoeklichten van de dienstvoertuigen en kon zes zwemmende personen vaststellen.
The post Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga

Lees meer »

“Bepaalde partijen willen op dezelfde boemeltrein stappen als waarop de federale formatie al zit”: Noël Slangen over de Vlaamse regeringsvorming

Crisis in de Vlaamse formatie: Vooruit duwt op de rem en ook bij CD&V verdwijnt stilaan de hoop op een snel akkoord. Wat is het nu éxact het probleem? Kunnen we nog een regering voor de lokale verkiezingen verwachten? Maar vooral: wat zijn de gevolgen van dit getreuzel voor ons als burger? Politiek watcher en HLN-columnist Noël Slangen legt uit.

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »