Topdiplomaat waarschuwt voor besparingen Buitenlandse Zaken

Buitenlandse Zaken kan niet verder bezuinigingen zonder ernstige consequenties. Daarvoor waarschuwt Theodora Gentzis, hoofd van het departement Buitenlandse Zaken, zaterdag in De Morgen en L’Echo.

 

Meer krantenkoppen in België

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand, in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »