‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout

Toer de Boer, de smoefelfietstocht van de landelijke beweging, heeft dit jaar uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag 15 augustus plaats, maar op zondag 11 augustus. De startplaats is voorzien op het bedrijfsdomein van schepen Hans Blomme en zijn vrouw Conny Dejonghe aan de Kruiskensstraat 1A.

Drie landelijke verenigingen slaan de handen in elkaar om Toer de Boer op poten te zetten: de Landelijke Gilde, Ferm Don Bosco en KLJ Torhout. Vorig jaar namen er meer dan 400 mensen deel en daarmee botst het initiatief stilaan op zijn limieten.

Tocht van 25 kilometer

“We zijn uiteraard heel blij met die grote opkomst, maar we willen absoluut alles in goede banen kunnen blijven leiden en kwaliteit leveren”, zegt Bart Demeulenaere, die samen met Björn Moyaert voorzitter van de Landelijke Gilde is. “Vandaar dat we vanaf deze editie nog uitsluitend met voorinschrijvingen werken. Het uiterste moment om in te tekenen, is vrijdag 9 augustus om middernacht. We zullen ons daaraan proberen te houden. Dan weten we op voorhand precies waaraan we ons de dag zelf mogen verwachten.”

Het lusvormige fietstraject van ongeveer 25 kilometer vertrekt vanaf de Kruiskensstraat en doet hoofdzakelijk rustige, landelijke wegen aan. Onderweg zijn er diverse haltes voorzien, waar er versnaperingen, hapjes en drankjes geserveerd worden. Deelnemen kost 22 euro (12 euro onder de 12 jaar). De kaarten kunnen gekocht worden bij de bestuursleden van de organiserende verenigingen en voorts in IJsboerderij ’t Moereveld (Moereveldstraat) en in het tankstation Vansevenant (Kortemarkstraat). Ook inschrijven via e-mail is mogelijk: [email protected].

“Wie niet wil of niet kan meefietsen, is toch welkom”, aldus Bart. “Die kan op het domein Blomme blijven en daar van het lekkers genieten. We willen iedereen de kans geven om erbij te zijn.”

Starten met een mis

Naar traditie start het Landelijk Feest met een eucharistieviering, eveneens in de Kruiskensstraat. De mis begint om 10.30 uur. Om 11.30 uur wordt het aperitief geschonken als eerste episode van Toer de Boer. “Wie de mis niet bijwoont, wordt dus pas vanaf 11.30 uur ter plaatse verwacht”, zegt bestuurslid Benny Verlinde van de Landelijke Gilde. “Het is de bedoeling om alle deelnemers in de watten te leggen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen. We zullen er een lap op geven.” (JS)

The post ‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke

Luc Vanrenterghem en Christina Delmotte vierden hun gouden bruiloft. Het koppel werd samen met hun kinderen, kleinkinderen en familieleden in het kasteel Ter Borcht ontvangen voor de officiële receptie.
The post KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Acta Est Fabula is primus van zesde Trompequiz

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleefde het voorbije weekend de jaarlijkse hoogdagen. De festiviteiten stonden voor de 45ste keer op het programma en werden een meevaller over de hele lijn. Op zaterdag kwamen de sportievelingen aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Stijn Devolder
The post Acta Est

Lees meer »

Norva en André varen in diamanten huwelijksbootje

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden André Vererfven (84) en Norva Peirs (82) tijdens een receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvingen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje. André werd geboren in Ooike en Norva in Olsene. Ze leerden elkaar kennen in De Lustigen Boer in Wortegem-Petegem. Ze trouwden
The post Norva en

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

Treinverkeer tussen De Panne en Koksijde hervat

Het treinverkeer tussen De Panne en Koksijde is sinds dinsdagavond 22.30 uur hervat nadat het een hele dag stil lag toen een vrachtwagen alle bovenleidingen aan een overweg in Veurne afreed. “Onze ploegen waren de volledige dag in de weer met de herstellingen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Daarbij werd onder meer een werktrein ingezet.
The post Treinverkeer tussen

Lees meer »

Nederlands echtpaar opgepakt aan de Costa del Sol, runde naast een sportschool óók een drugsimperium: 15 arrestaties

In Spanje zijn deze week vijftien leden van een Nederlandse bende opgepakt die een cruciale rol speelde in de productie en distributie van harddrugs naar verschillende Europese landen. De arrestaties vonden plaats na invallen in woningen en opslagruimtes aan de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Toevallig was het de Belgische politie die het vuur aan de lont

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »