Rescue Run komt naar Sint-Pieters

Wie klaar is om de uitdaging aan te gaan en levens te redden kan op donderdag 15 augustus deelnemen aan de Rescue Run op Domein Aan de Plas in Sint-Pieters. “Het gaat om een obstacle run met een levensreddend tintje.”

Doe mee aan de meest opwindende obstacle run van het jaar en ervaar de adrenaline van reddingsacties en waterpret in actie. Dit kan tijdens de Rescue Run. “De deelnemers kunnen er hun uithouding en vaardigheden testen, maar ook hun vermogen om levens te redden”, vertelt Karel Logghe, voorzitter van de Vlaamse Reddingsfederatie (RedFed). “De Rescue Run combineert de opwinding van traditionele obstacle runs met een nobel doel: training en bewustmaking over reddingsoperaties.”

De deelnemers zullen een uitdagend parcours trotseren dat hen langs realistische situaties voert waarin snelle actie en teamcoördinatie van essentieel belang zijn. Zij kunnen kiezen tussen twee parcours: een 2,5 km instapniveau voor beginners en een 5 km parcours voor de gevorderden. “Of je nu een doorgewinterde obstacle runner bent of voor het eerst deelneemt aan een dergelijk evenement, de Rescue Run biedt voor ieder wat wils. Het is grenzen verleggen in, op als naast het water, terwijl ze levensreddende technieken en EHBO-vaardigheden aangeleerd krijgen.”

De eerste start van de Rescue Run is om 14 uur, de laatste om 18 uur. Deelnemen kan vanaf een minimumlengte van 1m21. De deelnameprijs bedraagt 10 euro voor RedFed leden en 20 euro voor alle anderen. Na het afleggen van het parcours ontvangt elke deelnemer een gadget als aandenken aan deze bijzondere dag. Alle deelnemers dienen een reddingsvest te dragen die door de organisatie wordt uitgeleend. “Het is een evenement dat niet alleen een fysieke uitdaging biedt, maar ook een kans om waardevolle kennis op te doen om het verschil te maken in noodsituaties. Bovendien krijgen de teams die de snelste tijd weten neer te zetten een extraatje: een sessie auto te water! (ACR)

Inschrijven voor de Rescue Run kan via [email protected]

The post Rescue Run komt naar Sint-Pieters is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Franse keten Chaussea neemt 62 verkooppunten van Bristol over

62 winkels van schoenen- en kledingketen Bristol in Vlaanderen en Wallonië worden overgenomen door de Chaussea groep, een Franse keten die in totaal meer dan 500 schoenenwinkels uitbaat. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Hasselt beslist. Euro Shoe Group, de vennootschap achter Bristol, vroeg eind mei een gerechtelijke reorganisatie aan.

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »

Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk”

Op zondag 15 september wordt er rond de Sint-Pieterskerk voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd, waarbij de Tieltse horecazaken Stanish en De Kiste de handen in elkaar slaan. “We zijn tevreden als alle plaatsen rond de kerk volzet zijn.”
The post Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk” appeared first on KW.be.

Lees meer »