Pleinen op Gentse Feesten speelden uur langer door hoog aantal bezoekers: “Zou anders niet veilig zijn”

De Gentse Feesten zijn begonnen aan hun laatste weekend. Gisteren kwamen 230.000 bezoekers naar Gent. Het was daarmee, voorlopig de drukste dag van deze editie. Om de uitstroom goed te spreiden, gingen alle pleinen een uurtje langer door. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: “Mogelijke aanslag” op Israëlisch consulaat verijdeld

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in de stad München. De 18-jarige wilde mogelijk een aanslag plegen op het Israëlische consulaat-generaal, zegt Joachim Herrmann, minister van Binnenlandse Zaken van Beieren. De zaak moet wel nog verder worden opgehelderd. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist. Beelden tonen hoe hij gewapend rondliep in

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen voor elkaar: “Wij weten alles, zelfs hoeveel geld we hebben”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare

Roeland Feys (65) uit Roeselare wil met de nieuwe politieke partij SVD of Samen Voor Democratie zijn intrede maken in de lokale politiek. Is het niet voor deze verkiezingen, dan zeker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »

Op zoek naar een activiteit op deze voorlopig laatste zonnige dag? Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »