Olympische vlam brandt ook in Olympic House in Middelkerke

Op het strand van Middelkerke werd vrijdagavond de olympische vlam aangestoken. De eer viel te beurt aan burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Atletieklegende Gaston Roelants en tenniskampioene Dominique Monami stonden hem bij op het podium van Olympic Festival. Onder de aanwezigen waren ook heel wat gekende sporters waaronder Inge Clement, Harry Van Barnevelt en Gella Vandecaveye. Olympic Festival is gevestigd op het strand van Middelkerke in de omgeving van het nieuwe casino Silt en uiteraard kunnen er alle wedstrijden op groot scherm worden mee gevolgd.

Meer nog: de atleten van Team Belgium die een top 8 plaats behalen in Parijs komen drie dagen later naar Middelkerke. Iedere dag is het ook mogelijk om zelf aan sport te doen tijdens Olympic Festival. Er zijn ook optredens voorzien van gekende artiesten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker was heel tevreden dat hij er in geslaagd is om dit sportieve gebeuren naar Middelkerke te halen.

Er was veel volk van de partij op de openingsavond. © PBM

“Wij hebben zelfs onze eigen Eifeltoren”, liet hij weten en verwees naar het Silt dat op een boogscheut van Olympic Festival staat. De openingsavond was alvast geslaagd met heel wat genodigden en een optreden van Daan. Gaston Roelants was er graag bij: “Ik heb 5 maal deelgenomen aan de Olympische Spelen en haalde iedere keer de finale”, liet de man weten. “Ik kon naar Parijs gaan, maar ik ben ingegaan op de uitnodiging van Jean-Marie Dedecker om naar Middelkerke te komen. Wij hebben indertijd, toen Jean-Marie judocoach was, samen veel gereisd.”

Ook Inge Clement en Harry Van Barnevelt vonden het een prachtig initiatief: “Het is een tof initiatief en een ontmoetingsplaats voor sporters en sportliefhebbers.” Olympic Festival is gratis met uitzondering van drie momenten, de familiedag op 28 juli, en 3 en 10 augustus ’s avonds tijdens de optredens. Meer info is te vinden op http://olympicfestival.be/tickets.

The post Olympische vlam brandt ook in Olympic House in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »

Sara Vandecaveye (104), oudste inwoner van Kortrijk, overleden

“Op enkele maanden van haar 105de verjaardag is moeder als een kaarsje uitgegaan”, zegt Gery Catteeuw, de zoon van Sara Vandecaveye, de oudste inwoner van Kortrijk, die op dinsdag 3 september in wzc Biezenheem overleden is. Zij was de weduwe van Hector Catteeuw, die in 1979 – uitgerekend ook op 3 september – op 65-jarige leeftijd drie maanden na zijn

Lees meer »

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

De kinderen in het kleuter- en lager onderwijs vatten het nieuwe schooljaar in de Zevekootse Driespan aan. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, dankzij een mooie caravan op de speelplaats van de basisschool. De caravan werd ingehuldigd volgens het motto ‘in mijn caravan, ben ik superman’, jawel, naar een liedje van Will Tura.
The post Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »