Nieuwe topman voor Katholiek Onderwijs en wijziging voor behandeling borstkanker: dit verandert op 1 augustus

Hoewel tijdens de zomermaanden de politiek quasi stilligt en er dus weinig beleidswijzigingen worden doorgevoerd, zijn er ook op 1 augustus enkele zaken die veranderen in ons land. Een overzichtje:

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

KIJK. Spektakel in Zürich: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

K3 vertrekt voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel, dat geef ik eerlijk toe”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »