Muzikant speelt 840 keer hetzelfde deuntje in Antwerpse Sint-Pauluskerk: “Hopelijk zie ik geen vreemde wezens uit partituur opduiken”

Organist en pianist Bart Rodyns geeft vandaag een marathonconcert in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Maar liefst 12 uur aan een stuk speelt hij onafgebroken 840 variaties op het thema van het muziekwerk Vexations van Erik Satie. "Iemand die het in de jaren 60 probeerde, moest na 595 keer afhaken omdat hij vreemde wezens uit de partituur zag komen." De partituren worden geveild en de opbrengst gaat naar de organisatie van orkestmissen. 

Meer krantenkoppen in België

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

Verzekeringsmaatschappij wil gerechtsdeskundige om schade te bepalen in zaak rond Nick Bril: “Uitzonderlijke vraag”

De autoverzekeraar van Nick Bril vraagt om een gerechtsdeskundige aan te stellen in de zaak rond Nick Bril. De bedoeling is om zo snel mogelijk te bepalen hoeveel schade het slachtoffer, Joe Claridge, geleden heeft na zijn aanrijding door Bril in januari dit jaar. Claridge verloor door dat ongeval beide benen. De vraag is eerder uitzonderlijk, omdat het strafproces tegen

Lees meer »

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »