Monique (86) en Palmer (83) zijn zestig jaar getrouwd

Recent werden Monique Buyse en Palmer Vergote samen met hun familie uitgenodigd op het gemeentehuis voor de viering van hun diamanten huwelijksjubileum. Ze kenden een leven van hard werken op de boerderij, maar ook van reisplezier en sociaal engagement in het verenigingsleven.

Op 22 mei 1964 gaven Monique Buyse (86) en Palmer Vergote (83) elkaar het jawoord in Vinkt voor burgemeester Roger Vercamer. Palmer werd op 10 februari 1941 geboren als jongste van negen kinderen van het Vinktse landbouwersgezin Vergote. Op zijn zevende verhuisde het gezin naar een nieuwe boerderij in de Klijtmolenstraat in Egem, waardoor hij daar naar de lagere school ging. Op zijn veertiende hing hij de schooltas aan de haak om mee te helpen op de boerderij.

Monique werd eveneens in Vinkt geboren, op 5 maart 1938 en kreeg er nadien nog een broer en een zus bij. Haar kleuter- en lagere school doorliep ze in Vinkt, om daarna naar Deinze te gaan voor haar middelbaar. Na nog een jaartje de naaischool gevolgd te hebben in Lotenhulle stopte ze op haar zestiende met school om thuis op de boerderij te werken.

Het koppel kreeg samen drie kinderen: Frank, Sabine en Kurt. Ze hebben zeven kleinkinderen en inmiddels ook al drie achterkleinkinderen. Vijfentwintig jaar geleden verhuisden ze naar de Heidenskerkhofstraat in Pittem.

Hard werken

Ondanks dat ze allebei in Vinkt geboren zijn, kenden ze elkaar slechts vaag uit hun kindertijd. Daar kwam verandering in toen twee broers van Palmer trouwden met twee nichten van Monique, want op het huwelijksfeest sloeg Cupido toe. Na heel wat bezoeken aan Vlaamse kermissen en parochiefeesten beloofden ze elkaar in 1964 eeuwige trouw.

Het koppel trok in op de ouderlijke boerderij van Palmer in Egem, waar ze jarenlang een bloeiend bedrijf runden. Bietenzaad, aardappelen, koeien en varkens bepaalden jarenlang hun leven. Het was elke dag alles geven, maar ook wel eens tijd maken voor ontspanning. Ze waren actief lid van de Landelijke Gilde en Ferm en ook een reis naar Italië of Frankrijk behoorde tot de mogelijkheden. Op dit moment zijn ze allebei lid van Neos, waar ze bij daguitstappen vaak van de partij zijn. Verder genieten ze van de vele bloemen in hun tuin, de mooie orchideeën in hun huis en regelmatige bezoeken aan familie en vrienden.

The post Monique (86) en Palmer (83) zijn zestig jaar getrouwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht

Game Mania heeft het faillissement aangevraagd, nadat er geen overnemer gevonden werd. Dat meldt het bedrijf maandagavond in een persbericht. Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen en was Game Mania op zoek gegaan naar een overnemer.
The post Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht appeared

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk lanceert app om voor maximale participatie te gaan: “Willen minstens tien ideeën uitvoeren”

De aftrap van de campagne richting 13 oktober is gegeven. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) gaat de komende weken op pad om te horen van de Kortrijkzanen wat er moet veranderen in hun straat of buurt. Het is natuurlijk onmogelijk om alle 80.000 Kortrijkzanen te pakken te krijgen. Daarom lanceert TBSK een app waarmee elke Kortrijkzaan binnen de minuut zijn

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hey Kevin, wij spelen de bal echt niet zomaar rond, hoor”: handbalwereld lastig op kapitein Rode Duivels

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

Is de relatie tussen Travis Kelce en Taylor Swift dan toch een publiciteitsstunt? Gelekt document beweert relatiebreuk op 28 september

Is de romance tussen Travis Kelce (34) en Taylor Swift (34) dan toch een publiciteitsstunt? De woordvoerders van Kelce ontkennen het stellig, maar de fans blijven in spanning afwachten. Eerder deze week dook namelijk een document op met een gedetailleerd plan voor hun vermeende breuk. Volgens het document zouden ze op 28 september uit elkaar gaan en dit drie dagen

Lees meer »