Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal

Vorig weekend organiseerden Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium in Sport Vlaanderen het EAFF Junior Camp voor amputatievoetbal. 120 deelnemers uit 14 verschillende landen namen eraan deel.

Het ging om een internationaal voetbalkamp met jonge voetballers bij wie een been of arm geamputeerd is en die al of niet met behulp van krukken voetballen. De deelnemers kwamen uit Costa Rica, de VS, Roemenië, Turkije, Oekraïne en Polen.

Het EAFF Junior Camp werd in 2016 in Dublin (Ierland) gelanceerd. Nadien volgden Polen, Italië, Duitsland en Georgië. Dit jaar was ons land aan de beurt, met de Club Brugge Foundation als gastheer en medeorganisator van het evenement dat al jaren wordt ondersteund door de UEFA. Sinds vorig jaar raakte ook de UEFA Foundation for Children bij het project betrokken.

Zaterdag werd de volledige groep uitgenodigd om de Supercup in het Brugse Jan Breydelstadion bij te wonen. De dag voordien brachten Clubspelers Joaquin Seys, Brandon Mechele en de Pool Micha? Skóra. de jonge voetballers in Sport Vlaanderen een bezoek. “Voor iedereen, alsook voor de vele jonge Polen aanwezig was dit een mooi gebaar. Net als de ontvangst door het Blankenbergse stadsbestuur op het stadhuis. Ieder kind daar kreeg een voetbalzak gesponsord door Adidas”, vertelt Geert Depree.

Naast sportschepen in Jabbeke is hij ondertussen al acht jaar, zij het met volwassenen, in amputatievoetbal bezig. Hij is bondscoach van de Red Flamingos, het nationale team en hij startte binnen de Club Brugge Foundation met een ‘ampteam’.

Zo’n Junior Camp is al jaren een belangrijk punt op de kalender van de meeste jonge geamputeerde voetballers in Europa. “Aan de ouders die een kind met een dergelijke beperking hebben: kom er mee naar buiten, laat het sporten. Men wordt er gelukkig van. Ik heb de ervaring met mijn eigen zoon Arne. Het voetbal is voor hem heel belangrijk. Door die vriendschap vormen wij één hechte familie. We trainen wekelijks bij Club Brugge, op donderdagavond om acht uur.” (ACR)

The post Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand, in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

Op zoek naar de ‘verdwenen’ Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’: “Hij heeft de naam van z’n B&B wéér veranderd”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »