LIVE GAZA. Raketaanval uit Libanon treft voetbalveld in Israël: meerdere doden en gewonden

Volgens het Israëlische leger zijn sinds het begin van de huidige operatie in de stad Khan Younis circa honderd Hamasstrijders gedood. De interventie begon na vermoedens van Israëlische inlichtingendiensten dat Hamas zich in de zuidelijk gelegen stad gehergroepeerd had.Volg de belangrijkste ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.
The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout

Een 23-jarige wielertoerist uit Brugge liep woensdagavond een zwaar beenletsel op na een aanrijding op een kruispunt in Torhout. De man werd aangereden door een personenwagen en belandde op straat.
The post Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts speelt hot seat kwijt, topfavoriet Küng zet beste tussentijd neer

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer

Alexander Doom zet na elf jaar de samenwerking met zijn trainer Philip Gilson stop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Roeselarenaar kiest in de toekomst voor een duo als trainer: Koen Bellemans en Tine Bex.
The post Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »