LIVE FORMATIE. Koen Geens (CD&V) over De Croo: “Hij ging op een onbegrijpelijke manier om met sommige regeringsleden”

Ruim een maand na de verkiezingen komen de regeringsgesprekken op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Riemer: “Natuurlijk zag ik een duw van Zanka, maar is dat ook een penalty?” – Pocognoli: “Panenka slechte beslissing”

Een penaltyfase zindert na in de Brusselse derby. 0-0 waar vooral Anderlecht héél blij mee mag zijn. “We moeten er stil bij staan dat het beter moet”, aldus een eerlijke Mario Stroeykens na de partij. Bij Union-coach Sébastien Pocognoli een heel ander verhaal, natuurlijk. Hij was wél tevreden met het spel, maar niet met het resultaat.

Lees meer »

Ambulancierskoppel ‘Poepie’ en ‘Muis’: “Toen die school instortte, reden we net niet samen en ik dacht: ‘Help, waar ís hij nu?’”

Ze noemen elkaar ‘Poepie’ en ‘Muis’ en zo kent ook het hele ambulancierswereldje hen. Silke (29) en Julian (30) werden op de dienst spoedgevallen weerloos getroffen door een coup de foudre, trouwden én rijden elke dag samen uit met de ambulance. “Onderweg is hij meestal de chef.” “Maar thuis is zij dat, no worries.”

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Na meer dan acht maanden staan woningen uit ‘Huis gemaakt’ eindelijk te koop: “Het resultaat mag er écht zijn”

Het heeft ruim acht maanden geduurd, maar de panden van de twee verliezende koppels uit het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ staan eindelijk te koop. Vanaf vandaag kan iedereen een bod uitbrengen en op 14 september wordt er een exclusieve kijkdag georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Wij kregen nu al een rondleiding in beide woningen en vroegen de makelaar waarom het zó lang

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana (20) en papa Andy (51) nemen Bierhuis De Mythe over na overlijden uitbater

Op 4 juni overleed Jean-Marc Rousseau (50) totaal onverwacht. Samen met echtgenote Lies Pattijn hield hij Bierhuis De Mythe open in Wevelgem. Nu enkele maanden zal Kitana, die er jobstudente was, het populaire café opnieuw openen. “We veranderen eigenlijk niks. De Mythe moet De Mythe blijven.”
The post “Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »