LIVE DENDER-UNION. Dender scoort, maar goal wordt afgekeurd door buitenspel – grote waarschuwing voor Union

De dag begint met een duel tussen promovendus Dender en vicekampioen Union. Kan de club uit Denderleeuw iets doen tegen de winnaar van de Supercup? 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne

Daniel Seynaeve en Lien Verhoegstraete zijn allebei geboren in 1944 en groeiden op in Torhout. Daar leerden ze elkaar ook kennen, en 50 jaar geleden stapten ze er in het huwelijksbootje.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »