LIVE BEERSCHOT-OHL. Leuven komt enthousiast de kleedkamer uit en zet thuisploeg fel onder druk

Promovendus Beerschot viert zijn wederoptreden in de 1A met een thuiswedstrijd tegen OH Leuven. Beide ploegen hopen goed uit de startblokken te schieten en een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd. Wie brengt die missie tot een goed einde? 

Meer krantenkoppen in België

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest

Het volledig nieuwe NAVIGO Visserijmuseum opent op 7 september de deuren en dat gebeurt met een groots volksfeest op de museumsite met twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een museumvleugel, met potvis Valentijn als grote blikvanger.
The post Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: volgt het hier live

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Op zaterdag 14 september word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.
The post Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »