LIVE BEERSCHOT-OHL. Leuven dreigt het meest, maar de échte kansen blijven vooralsnog uit

Promovendus Beerschot viert zijn wederoptreden in de 1A met een thuiswedstrijd tegen OH Leuven. Beide ploegen hopen goed uit de startblokken te schieten en een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd. Wie brengt die missie tot een goed einde? 

Meer krantenkoppen in België

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »

Oscar Verdruyne en Raymonde Bruyneel zijn 65 jaar getrouwd

Op 8 augustus 1959 gaven Oscar Verdruyne en Raymonde Bruyneel elkaar het jawoord in hun thuisstad Oostende. Ze vieren daarmee hun briljanten huwelijksverjaardag. De zomer van 1959 zit voor het briljanten huwelijkspaar nog steeds in hun geheugen gegrift. Hun huwelijk was dan ook een van de meest leuke gebeurtenissen in hun leven, naast de geboorte
The post Oscar Verdruyne

Lees meer »