KIJK. Willem-Alexander en Máxima dansen met Nederlandse atleten in Olympisch dorp

Tijdens hun bezoek aan het olympisch dorp in Parijs gaat het Nederlandse koningspaar helemaal uit de bol op ‘Links rechts’ van Snollebollekes. Snollebollekes-zanger Rob Kemps (38) deelde trots de opvallende beelden van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinsessen Amalia en Alexia op Instagram. 

Meer krantenkoppen in België

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

Sanapolis opent jeugdverblijf

De site Sanapolis blijft in volle ontwikkeling. Naast een brasserie, een kinderboerderij en toeristische en sportieve functies komt er nu ook nog een jeugdverblijf bij. “Het is bovendien een volledig inclusief jeugdverblijf, zodat ook jongeren met een beperking er terechtkunnen”, zegt CEO Luc Verhulst.
The post Sanapolis opent jeugdverblijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende

Koningin Mathilde heeft dinsdag het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) bezocht in Oostende. Daar kreeg de koningin onder meer uitleg over de negatieve effecten van klimaatverandering op zeewater. Mathilde kon ook meevaren met het onderzoeksschip Simon Stevin.
The post Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »