KIJK. Camera filmt levensgevaarlijke situatie aan spoorweg zonder sein

NetworkRail, de spoorwegmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk, deelt beelden van enkele schokkende momenten waarop een trein overstekers op een haar na mist. Over de sporen stormen razendsnelle treinen voorbij, maar de enige beveiliging is een poortje dat mensen zelf moeten openduwen, zonder sein. 

Meer krantenkoppen in België

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren”

Raadslid Jos Millecam, die al 40 jaar zetelt, zorgde vorige week voor een verrassing met het nieuws dat hij N-VA Damme verlaat en met Damse Belangen naar de kiezer trekt. “Bij N-VA kreeg ik niet het nodige respect. Als zeventiger wil ik bij Damse Belangen vooral strijden voor de belangen van senioren.”
The post Jos Millecam verlaat N-VA Damme

Lees meer »

Karmelieten laten je drie maanden proeven van het kloosterleven in Brugge

Vanaf december kan iedereen die geïnteresseerd is in het kloosterleven het een tot drie maanden komen ‘uitproberen’ in het karmelietenklooster in Brugge. Voor de derde keer biedt het Vlaamse karmelietenklooster het programma “Come & See” aan. Deelnemers volgen het dagelijkse ritme van de broeders en krijgen ook een eigen initiatieprogramma. Omdat de belangstelling voor de karmelieten in het buitenland toeneemt,

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een gezondheidspunt

Stad Roeselare verkoopt de Prairie, een deel van de projectsite in de noordelijke stationsomgeving, aan een consortium dat er de komende jaren een unieke zorgsite zal realiseren met een nieuw woonzorgcentrum, maar ook assistentiewoningen en tal van aanpalende diensten. Tal van partners slaan hiervoor de handen in elkaar.
The post Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een

Lees meer »