Joost Klein laat 3e avond van Beleuvenissen ontploffen: 35.000 festivalgangers in centrum van Leuven 

Zoals verwacht werd de Oude Markt in Leuven vrijdagavond nog voor het optreden van Joost Klein afgesloten. Zo’n 35.000 bezoekers zakten af naar de 3e avond van de Beleuvenissen, en daar zaten de populaire Nederlander en zijn ‘Europapa’ natuurlijk voor veel tussen. 

Meer krantenkoppen in België

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

KIJK. Wielwissel gaat op bizarre wijze helemaal mis, gretige Evenepoel toont zich: de hoogtepunten uit de Tour of Britain

Geen twee op twee voor Soudal Quick-Step in de Tour of Britain. De Belgische formatie leek in de tweede etappe over de beste papieren te beschikken, maar Julian Alaphilippe moest in een sprint met drie z’n meerdere erkennen in Stephen Williams. Een gretige Remco Evenepoel finishte als vijfde. Bekijk als HLN-abonnee hieronder de hoogtepunten!

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan de hand

In Oedelem, Sijsele en omgeving was woensdagavond omstreeks 20.30 uur een luide knal te horen. Het geluid was tot kilometers verder te horen. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd, maar uiteindelijk bleek er van een ongeval of echte explosie geen sprake.
The post Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan

Lees meer »

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »