Jongens van Chiro Tijl trekken op bivak naar Lommel

De jongens van Chiro Tijl organiseren dit jaar hun bivak in het Limburgse Lommel. De Kerels zetten als eersten de reis naar Limburg in. Ze hebben een voorkamp om mee alles in de puntjes te verzorgen tegen dat de hele groep van leden er aan komen. Voor de oudste groepen is er dan een tiendaags bivak en voor de jongsten is er halverwege het bivak de aansluiting. Deze enthousiaste bende kijkt uit naar een mooi verblijf in Lommel. (foto JM)

The post Jongens van Chiro Tijl trekken op bivak naar Lommel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Italiaans artiest Rubel Medini stond in 2019, maar nu ook twee maanden in zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge: “Brugge is tot nu toe mijn favoriet!”

Pas 24 jaar is Rubel Medini uit Italië en hij zag al heel veel van de wereld. Dat komt door zijn act die hij brengt. Er staat zelfs al maar liefst vijf Guiness World Records op zijn naam. Tijdens de zomer van 2019 stond hij voor de eerste keer in de zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge. Sinds 19

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan de hand

In Oedelem, Sijsele en omgeving was woensdagavond omstreeks 20.30 uur een luide knal te horen. Het geluid was tot kilometers verder te horen. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd, maar uiteindelijk bleek er van een ongeval of echte explosie geen sprake.
The post Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »