Houtlands Harmonieorkest uit Torhout mag musiceren met Lady Linn

Het Houtlands Harmonieorkest is niet bang voor een nieuwe uitdaging en dat blijkt eens te meer. In oktober 2022 organiseerde het orkest de Great American Night. Tijdens dat muziekevenement trad het gezelschap op samen met onder meer de Oost-Vlaamse zangeres Lady Linn. Verschillende muziekstijlen kwamen aan bod: van jazz, pop, soul, swing tot bigband vanaf de jaren 1950 tot nu. De samenwerking met het harmonieorkest moet Lady Linn en haar groep The Magnificent Seven uitstekend bevallen zijn, want dit keer heeft ze zelf gevraagd voor een gezamenlijk optreden, met name op zaterdag 7 september in De Panne.

80 jaar bevrijding

Dajo Huylebroeck (36) is voorzitter van het Houtlands Harmonieorkest. Hij is blij met de kans om nog eens met Lady Linn samen te spelen.

“Het concert heeft plaats in het kader van de 80ste verjaardag van de bevrijding op het einde van de Tweede Wereldoorlog”, zegt hij. “Lady Linn voert het publiek terug in de tijd met grote hits uit de jaren 1940 en 1950. Tussendoor kan er geluisterd worden naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Alles gebeurt in de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Zeelaan in De Panne met start om 19 uur.”

Met jeugdorkesten

“We spelen met ons harmonieorkest tussendoor ook een aantal stukken zonder zang van Lady Linn”, vervolgt Dajo. “Dat solo orkestwerk bestaat uit een deel van het repertoire dat we zullen brengen op ons gebruikelijke Tripleconcert op zaterdag 26 oktober in Torhout. Op dat Tripleconcert spelen ook onze twee jeugdorkesten Het Houtlands Jeugdensemble en De Houtlandse Benjamins. Concerten zoals straks met Lady Linn zijn voor ons natuurlijk buitenkansjes, maar ze vragen heel wat inspanning, onder meer van onze dirigent Nico Logghe. Vanaf half augustus repeteren we.”

De toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te koop via www.depanne.be.

The post Houtlands Harmonieorkest uit Torhout mag musiceren met Lady Linn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uniek optreden van Katrien Verfaillie

Van een opvallend concert gesproken: zangeres, componiste en pianiste Katrien Verfaillie trad in Snaaskerke in de productiehal van betonproducent Lithobeton op voor zo’n honderd toeschouwers in het kader van haar project ‘Van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’. “Dorpen zijn voor mij een speciale plek”, zegt Katrien, afkomstig uit Stavele. “Tijdens de concertreeks vraag
The post Uniek optreden

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis langer thuis na geboorte van zoontje: “Na bevalling kon ik niet meer rechtop zitten”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Dochter van Fransman die vrouw 10 jaar liet verkrachten barst in tranen uit in rechtszaal: vader had map op computer met naam ‘mijn dochter, naakt’

Op de tweede dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn echtgenote Gisèle Pélicot tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft een van zijn dochters de rechtszaal al huilend verlaten. De voorzitter van het hof had het op dat moment over de naaktfoto’s die Pélicot van zijn dochter op zijn computer had

Lees meer »

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »