Helft fietsen van de fietsbieb van Deerlijk permanent uitgeleend

De fietsbieb van Deerlijk bestaat 1 jaar. “Van de 120 beschikbare fietsjes zijn er momenteel 60 uitgeleend”, verduidelijkt Marc Coppens, die de grote promotor is van dat initiatief. “De fietsbieb is een uitleendienst van fietsjes voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Met een abonnement van 20 euro en een waarborg van 20 euro kan men één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Tijdens dat jaar mag die fiets bovendien ingeruild worden voor een groter exemplaar of voor een ander model uit het aanbod. Vrijwilligers staan in voor het onderhoud. We zijn elke eerste zaterdag van de maand van 9 tot 11 uur bereikbaar in ons lokaal in de Hoogstraat 46c.” Van links naar rechts bemerk je Ingrid Deroubaix, Werner Hostyn, Geet Vanoverbeke, Freddy Vanassche, Marc Laridon en Marc Coppens. (DRD/foto DRD)

The post Helft fietsen van de fietsbieb van Deerlijk permanent uitgeleend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

KIJK. Staf Coppens en zijn gezin geven een rondleiding door hun nieuwe huis in ‘Camping Coppens’: “De missie is geslaagd”

“Op naar een nieuw avontuur.” In de eerste aflevering van ‘Camping Coppens’ nemen Staf en zijn gezin een drastische beslissing. Ze zetten hun huis te koop en bezoeken hun nieuwe woning in Karlstad, ver weg van de rustgevenden natuur waarvoor het gezin van vier naar Zweden trok. “Het is hier heel mooi”, klinkt het bij Nora en Beau. “Dichter bij

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »