Familie Bogdanovic heropent Bistro Sapristi

De populaire Bistro Sapristi in de Stormestraat stond na het afscheid van de vorige zaakvoerder een tijdje leeg. Tot nu. Binnenkort heropent de familie Bogdanovic het sfeervolle restaurant.

“De menukaart kent geen grote aanpassingen, al kunnen de klanten wel kiezen uit enkele Servische specialiteiten”, klinkt het.

Eigen baas

Een klein jaar na het afscheid van de vorige eigenaars gaan de deuren van Bistro Sapristi opnieuw open. De 21-jarige Jovana Bogdanovic stimuleerde haar familie om een eigen zaak te starten. Zij zal er samen met haar vriend Robbe, moeder Danijela en oom Danijel de klanten culinair verwennen. Ook de 17-jarige Lukas Bogdanovic zal als student zijn steentje bijdragen.

“Onze grote opening was gepland op 19 juli”, vertelt Jovana. “Maar onze opa is recent overleden. Mijn mama en nonkel zijn op dit moment in Servië om de begrafenis te regelen. Daardoor moeten we onze plannen aanpassen en openen we de deuren van Sapristi op donderdag 1 augustus.”

De familie verhuisde 16 jaar geleden naar België en woont sinds zeven jaar in Waregem. “Ik wil dat we financieel sterk staan en nam initiatief voor een betere toekomst van onze familie”, gaat Jovana verder. “Sinds mijn jeugd droom ik ervan om ooit mijn eigen baas te zijn. Na mijn studies heb ik steeds in de horeca gewerkt, dit was dus een ideale stap in de volgende richting.”

In maart maakte de familie Bogdanovic kennis met de bistro. “De klik met de vorige eigenaar en de zaak was er meteen. Ik zag ons hier direct werken, het voelde goed. Eind mei werd het officieel.”

Specialiteiten

Aan het interieur werd voorlopig niets aangepast. “We zullen wel een grote foto van opa ophangen. Onze grootouders kwamen elke drie maanden op bezoek in België. Met een plaatsje in het restaurant eren we onze opa, dan is hij er hier toch een beetje bij.”

Het type restaurant verandert niet. “Het blijft vooral een Belgische keuken. Maar de klanten zullen steeds Servische suggesties kunnen kiezen. Liefhebbers van de Balkan hoeven niet meer op reis te gaan voor de typische specialiteiten.”

Bistro Sapristi is vanaf 1 augustus elke dag open vanaf 12 uur, behalve op zondag. “Op vrijdag en zaterdag houden we na het avondeten ook café in de zaak, dan blijven we iets langer open”, besluit Jovana. (LV)

The post Familie Bogdanovic heropent Bistro Sapristi is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

Zeldzame albinokreeft Lucky zwemt nu in De Oesterput in Blankenberge: “Kans van 1 op 30 miljoen dat je zo’n kreeft ziet”

Lucky the lobster, de uiterst zeldzame albinokreeft die ontdekt werd in het restaurant van Casino Oostende, kreeg een nieuwe thuis. Ze zwemt nu in restaurant De Oesterput in Blankenberge. “Kreeften kunnen tot 40 jaar worden. Lucky zal met de juiste voeding een lang en gelukkig leven hebben.” Ook het speciale aquarium waarin de kreeft nu rondzwemt, zal daar een handje

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »