EXCLUSIEF. “‘t Is ne keirel, onze Remco. Niet te geluuve”: onze man in het spoor van de grootouders van Remco

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag van onze reporter op de Boulevard Saint-Germain, waar de grootouders van Evenepoel hun kleinzoon Belgische sportgeschiedenis zagen schrijven. 

Meer krantenkoppen in België

Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school”

Op de eerste schooldag introduceerde VBS De Vleugel z’n nieuwe jaarthema: Gouden MOnuMENTEN. Zo willen de leerkrachten de leerlingen doen stilstaan bij de mooie momenten die je op school beleeft. Tegen de herfstvakantie zou de nieuwe speelplaats af kunnen zijn.
The post Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school” appeared

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,92 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,92 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon die

Lees meer »

Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial af als atleet: “Als één van ons niet presteerde, was er altijd een ander om de familie te laten schitteren”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »