Dierenpolitie in Sint-Truiden neemt in totaal 21 dieren in beslag

De dierenpolitie van de zone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken heeft in totaal 21 dieren in beslag genomen tijdens een controleactie bij verschillende eigenaars. De leefomstandigheden van de dieren waren niet in orde. Ze werden naar het dierenasiel van Sint-Truiden gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar feestvieren”

Dit schooljaar is het precies 150 jaar geleden dat de zusters Maricolen in Maldegem zijn neergestreken en er een school oprichtten. Een bijzondere verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Een heel schooljaar lang staan er feestelijke activiteiten op het programma, waarbij zowel leerkrachten als leerlingen nauw betrokken worden.
The post Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe Russische aanvallen – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Wordt komend schooljaar werk gemaakt van langetermijnplan om lerarentekort aan te pakken?

Het lerarentekort blijkt dit schooljaar nog groter te worden dan vorig schooljaar, alle maatregelen en lapmiddelen ten spijt. Hoewel de onderwijskoepels eind vorig jaar de toekomstige Vlaamse regering nog opriepen om de krachtlijnen van de Commissie van Wijzen in haar rapport over de professionalisering van het lerarenberoep integraal mee te nemen in haar regeerakkoord, hopen ze nu vooral dat er

Lees meer »

Opnieuw stroeve start schooljaar bij Sint-Ursula-Insituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: leerlingen moeten thuisblijven door problemen met lessenrooster

In het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver verloopt de start van het nieuwe schooljaar voor het tweede jaar op rij stroef. Dat meldt RTV en bevestigt de schooldirectie. De school is er niet in geslaagd de lessenroosters volledig in te vullen "door een praktisch probleem". Daardoor missen de leerlingen van de 2e en 3e graad verschillende lesuren, of zelfs een hele lesdag.

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »