Deze man bekommert zich om het welzijn van onze olympiërs: “Op het moment van de waarheid maakt het mentale het verschil”

Zorgen dat onze honderdvijftig atleten goed in hun vel zitten op de Olympische Spelen. Het is de taak van Paul Wylleman, de nieuwe ‘welfare officer’ van Team Belgium. “Hoeveel medailles we gaan halen? We moeten juist zorgen dat de druk níét ontspoort.”

 

Meer krantenkoppen in België

Oldtimers tekenen present in Ruiselede

De Oldtimer Vrienden Ruiselede (OVR) bliezen op zondag 8 september verzamelen bij autobedrijf Van Loocke in de Aalsterstraat.
The post Oldtimers tekenen present in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-CEO Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Man drogeerde zijn vrouw 10 jaar lang zodat vreemden haar konden verkrachten: door opnames staan 51 verdachten vandaag voor de rechter

In het Zuid-Franse Avignon is vandaag het proces begonnen tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisèle P., heeft laten verkrachten. Hij drogeerde haar en nodigde dan thuis onbekenden uit die zich aan haar vergrepen. Er zijn liefst 51 verdachten. Gisèle P. liet bij aanvang al weten dat ze geen gebruik zou maken van haar recht

Lees meer »

“4G aan laten staan niet beste idee”: snelle exit Brecel in Riyadh, maar ook Telenet-rekening van 5.000 euro

Geen leuke trip voor Luca Brecel (WS-6) naar Riyadh. Niet alleen lag hij er dinsdagavond in de eerste ronde uit op de Saudi Arabia Snooker Masters, de 29-jarige Limburger hield daar ook een meer dan gepeperde rekening voor zijn mobiel verbruik aan over. Zo deelde de ex-wereldkampioen op zijn InstagramStories dat hij al aan bijna 5.000 euro boven op zijn

Lees meer »

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde

BMW Meet&Drive Lichtervelde bestaat intussen acht jaar. Het event werd opgestart in 2016 en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de oldtimerkalender. Zo’n 140 BMW’s rijden op zondag 15 september in de voor- en namiddag een toer.
The post Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emotionele Jean-Marie Pfaff getuigt over home-invasion: “Ik heb altijd in de goedheid van de mensen geloofd, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Is dit de oudste poes van het land? Isabelle uit Herzele is 24 jaar en zeven maanden oud: “Ze krijgt elke dag voorgesneden rosbief”

Met 24 jaar en zeven maanden op de teller is Isabelle waarschijnlijk oudste kat van België. Het dier komt uit het Gentse dierenasiel en vond een gouden mandje in het Oost-Vlaamse Herzele. “Toen ik jong was wou ik eigenlijk vijf kinderen”, zegt haar baasje Ann Gevens (58). “Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Voor mij is dit mijn

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »