“De kinderen waren daar aan het spelen”: tien doden bij raketaanval op voetbalveld in door Israël bezette Golanhoogte

Bij een raketaanval op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zaterdag tien mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich ook een onduidelijk aantal kinderen, aldus Israëlische media.

 

Meer krantenkoppen in België

“Blijf inspireren”: Visma-Lease a Bike komt met emotionele boodschap voor Van Aert, die geen breuken overhoudt aan val

Wout van Aert (29) heeft geen breuken opgelopen na zijn val in de Vuelta. Na een crash tegen een rotswand werd hij met een gehavende knie afgevoerd naar het ziekenhuis van Santander. “De diepe wonde vereist intensieve zorg. Wout zal terugreizen naar België om zijn herstel voort te zetten”, meldt zijn ploeg Visma-Lease a Bike, dat op ‘X’ ook met

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom ziet in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Oostende stelt lijst en programma voor verkiezingen voor: “Geen armoede importeren in de stad”

Vlaams Belang Oostende stelde zaterdagmorgen haar volledige lijst en programma voor de komende verkiezingen voor. Eerder raakte al bekend dat Tom Lamont – sinds kort verhuisd van Deerlijk naar Oostende – lijsttrekker wordt. De lijst wordt geduwd door Christian Verougstraete, tot voor kort dé man bij de Oostendse afdeling van de radicaal-rechtse partij.
The post Vlaams Belang Oostende stelt

Lees meer »

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

Ilana (17) is jongste kandidate van het land want ze is jarig op… verkiezingsdag: “Ik laat me echt niet doen in een debat”

De Kesselse Ilana Marien (17) is een van de nieuwe, jonge kandidaten bij de lijst Voor 2560 in Nijlen. De rechtenstudente in spe is zonder twijfel ook de jongste kandidate van het land voor de gemeenteraadsverkiezingen, want ze viert haar achttiende verjaardag op 13 oktober, de dag van de verkiezingen. “Ik vond het een beetje eng om deze vraag te

Lees meer »