Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen

Landskampioen Club Brugge is vrijdagavond in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel (rust: 0-0) tegen een slim voetballend KV Mechelen.

Club had bij de rust al op voorsprong moeten staan. Na een wat aarzelend openingshalfuur ging de Brugse voet op het gaspedaal en dat leverde een handvol kansen op. De beste was voor Raphael Onyedika. De Nigeriaanse middenvelder zag zijn knal tegen de paal belanden. Nadien kwamen ook goudhaantje Antonio Nusa, nieuwkomer Christos Tzolis en Brandon Mechele niet tot scoren.

Voor Onyedika zou het bij die ene grote kans blijven, want hij bleef bij de rust in de kleedkamer voor Ferran Jutgla. Een extra aanvaller dus, naast Gustaf Nilsson. Het eerste doelpunt van het seizoen zou echter van de voet van een verdediger komen. KV Mechelen kreeg een voorzet van Hugo Vetlesen niet goed weggewerkt, waarna Joaquin Seys via een voet en de hand van KVM-doelman Ortwin De Wolf de score opende. Voor de negentienjarige Seys zijn eerste doelpunt in zijn tweede wedstrijd voor blauw-zwart. Ook vorig weekend was de linksachter er al bij toen Club de Supercup met 1-2 verloor van Union Sint-Gillis.

Niet veel later hadden Nilsson en Jutgla in de rebounds kansen op de dubbele voorsprong, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel. Petter Dahl zette op links met een geweldige actie Hans Vanaken in de wind. Centraal voor doel werkte Patrick Pflücke beheerst af: 1-1. In de toegevoegde tijd belandde een kopbal van Nilsson op de lat en zo bleef het gelijkspel op het bord staan.

Zaterdagnamiddag gaat vicekampioen en Bekerwinnaar Union op bezoek bij promovendus Dender, dat voor het eerst in jaren een wedstrijd in de hoogste afdeling mag afwerken. De andere nieuwkomer Beerschot speelt in de vooravond gastheer voor OHL. Anderlecht sluit vervolgens het zaterdagvoetbal af met een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden, dat een halve ploeg zag vertrekken in het tussenseizoen.

Zondag opent het sportief en financieel geplaagde Standard in de namiddag de debatten met een verplaatsing naar het ambitieuze KRC Genk. AA Gent gaat vervolgens op bezoek bij KV Kortrijk en nadien staat het Antwerp van Jonas De Roeck voor de verre verplaatsing naar Charleroi. De speeldag wordt zondagavond afgesloten met het duel tussen Westerlo en Cercle Brugge.

The post Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

“Richt u tot alle slachtoffers van de wereld”: Belgische ‘overlevers’ seksueel misbruik in de kerk schrijven open brief voor pausbezoek

Enkele slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk roepen de paus op om zich duidelijk over dat misbruik uit te spreken tijdens zijn bezoek aan België, van 26 tot 29 september. Dat vragen ze in een open brief in de krant Le Soir. "Deze reis naar België kan de geschiedenis ingaan als het beslissende moment waarop u zich richt tot

Lees meer »

30 jaar na eerste uitzending ‘Lili en Marleen’ verklapt acteur Steven De Lelie wat veel kijkers nooit wisten

Dag op dag 30 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Lili en Marleen’ uitgezonden. Showbits-reporter Jarne heeft daarom acteur Steven De Lelie (47), Rikki in de reeks, uitgenodigd voor een nostalgisch gesprek. “Als ze dat opnieuw zouden uitzenden, wordt dat een kijkersbom voor VTM”, vertelt hij fier. Of hij nog graag een vervolg zou willen maken, na dat de

Lees meer »

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “Beslissing was hard, maar ze was nodig en onvermijdelijk”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »