Bruggeling Raphaël Aneca overleden: “Een vurige en karaktervolle persoonlijkheid”

In Brugge is op vrijdag 26 juli Raphaël Aneca overleden. Hij werd 85 jaar. ‘Raph’ was bekend als voormalig directeur van het bedrijf Aneca Services in Sint-Andries. Daarnaast was hij een fervent supporter van Cercle Brugge en 45 jaar samen met zijn gezin een zeer actief en gewaardeerd lid van KG De Witte Beer, zowel op als naast het tennisplein.

“Raph was iemand met een vurige en karaktervolle persoonlijkheid met een enorm doorzettingsvermogen. Eigenschappen die onze vereniging ontegensprekelijk ten goed zijn gekomen”, klinkt het bij de tennisclub. “Raph zorgde in de jaren tachtig voor de vernieuwing van het clubhuis met de uitbouw van de bridgezaal en in 2005 werd onder zijn auspeciën de indoor gerealiseerd.”

Raphaël Aneca was gehuwd met Danielle Vandekerckhove. Samen hadden ze drie dochters. Aneca begon in 1947 als een nieuwkuisbedrijf. In 1994 werd het uitgebreid met de overname van ‘Clean Tapis’ dat gevestigd was in Namen en in 2000 werd de dienstverlening verhuur ‘hygiëne’ overgenomen van de toenmalige Wasserij St. André-Ryde. In 2007 verhuisde Aneca Services van aan de hoek Expresweg-Gistelsteenweg naar het Waggelwater in Sint-Andries. (ACR/ Foto Witte Beer)

The post Bruggeling Raphaël Aneca overleden: “Een vurige en karaktervolle persoonlijkheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »