Brandstichting in garage in Spiere-Helkijn

In Spiere-Helkijn is deze ochtend een garage uitgebrand. Het gaat om brandstichting. Er vielen geen slachtoffers. 

Meer krantenkoppen in België

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
The post Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Lady Gaga viel spectaculair af voor rol in ‘Joker: Folie à Deux’: “Na een maand herkende ik haar niet meer”

Lady Gaga verloor in een maand tijd veel gewicht om de rol van Harley Quinn te spelen in de nieuwe film ‘Joker: Folie à Deux’. Dat verklapt haar tegenspeler Joaquin Phoenix tijdens een persconferentie op het filmfestival van Venetië. “We hebben veel danslessen moeten volgen voor deze film, waardoor we gewicht verloren”, vertelt de acteur aan de journalisten. “Wanneer ik

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Afvalophaler in levensgevaar na aanrijding in Gent

Een medewerker van Ivago werd vrijdagmiddag, iets voor 13 uur, aangereden in de Gaverlandstraat in het Gentse Drongen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De straat was even afgezet, maar werd iets na 15 uur weer vrijgegeven.

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

Schutter München zou linken hebben gehad met terreurgroep HTS

De 18-jarige Oostenrijker van Bosnische afkomst die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in München, zou linken hebben gehad met Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), een voormalige lokale tak van al-Qaida. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan dpa.

Lees meer »