Brandstichting in garage in Spiere-Helkijn

In Spiere-Helkijn is deze ochtend een garage uitgebrand. Het gaat om brandstichting. Er vielen geen slachtoffers. 

Meer krantenkoppen in België

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »

Dood van Cloé (28) in Thailand komt hard aan in Holsbeek: “Ik hoorde haar enkele weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Ik hoorde haar een paar weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”, klinkt het bij een vriendin.

Lees meer »

“Ik doe iets volledig of ik doe het niet”: wie is zevenvoudig gouden amazone Michèle George (50)?

7 keer goud en 1 keer zilver over een periode van 4 olympiades: amazone Michèle George (50) is de beste Belgische vrouwelijke paralympiër aller tijden en evenaart het record van rolstoelatleet Paul van Winkel. Maar wie is de West-Vlaamse George eigenlijk, de meest ervaren atlete van Team Belgium die pas sinds 2008 meedoet in G-competities? “Op een paard zagen de

Lees meer »

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

Gisele werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

KV Kortrijk en STVV sluiten zesde speeldag af met 1-1-gelijkspel

KV Kortrijk en Sint-Truiden hebben zondagavond de zesde speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1-gelijkspel. Beide kelderploegen scoorden in het Guldensporenstadion elk een keer, maar schieten weinig op met het ene punt.
The post KV Kortrijk en STVV sluiten zesde speeldag af met 1-1-gelijkspel appeared first on KW.be.

Lees meer »