Beloning voor Pittemse jeugd na Operatie Proper

Drie Pittemse jeugdverenigingen namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de uitdaging Operatie Proper op, een project van Mooimakers (Ovam) waarbij scholen en verenigingen uitgedaagd worden om in actie te komen voor meer openbare netheid. Jeugdverenigingen KAJ-16, Chiro ‘t Kartouchke en KSA Pittigem zetten zich het afgelopen jaar in voor het aanpakken van zwerfvuil en nemen nu samen een beloning van 2.250 euro in ontvangst.

KAJ-16, Chiro ‘t Kartouchke en KSA Pittigem namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de handschoen letterlijk en figuurlijk op. Elke vereniging ruimde de eigen terreinen en omgeving op en organiseerde groepsactiviteiten in het thema van Operatie Proper. “Met themaspelen zoals een containerparkspel, een afvalklopjacht en afvalstraatrace lieten de jeugdverenigingen zich van hun creatiefste kant zien. Op een speelse manier leerden de leden beter sorteren, stelden ze samen een vuilnisbakkenplan op en zorgden ze voor een beurtrol voor het opruimen na activiteiten”, klinkt het bij de milieudienst, die de acties via de website van Mooimaker kon opvolgen.

“We zetten als gemeente maximaal in op een nette en zwerfvuilvrije omgeving. De grote inzet van onze jeugdverenigingen over een volledig jaar geeft dit een ferme boost”, zegt Stijn Vandenhende, schepen van milieu. Annick Debonné, schepen van jeugd vult aan: “Jongeren hebben soms een negatief imago als het gaat om kleine vormen van overlast, zoals het achterlaten van afval. Ik ben fier dat onze Pittemse en Egemse jeugd hier het tegendeel bewijst.”

Ook volgend jaar vindt Operatie Proper weer plaats. Het gemeentebestuur van Pittem roept geïnteresseerde scholen en verenigingen op om zich in te schrijven vanaf 16 augustus tot uiterlijk 31 oktober.

Meer informatie is te vinden op mooimakers.be/operatie-proper of bij de gemeentelijke milieudienst. (JG)

The post Beloning voor Pittemse jeugd na Operatie Proper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende

Het kunstwerk ‘Ik, James Ensor’ zal dan toch slechts tijdelijk te zien zijn aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Mariakerke. Cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V) hoopt met het Agentschap Onroerend alsnog een deal te kunnen maken.
The post Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »