Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.

Dit ter voorbereiding van een 10 km in Rotterdam en de bedoeling haar tijd op die afstand scherper te stellen. Na een minder voorjaar verliep het voor Barbara overigens heel goed de voorbije maanden, met onder andere winst in Dwars door Brugge. Vorig jaar werd ze tweede, nu eerste. Exact 35 jaar nadat haar vader Rob de Brouwer, bekend van de gewezen Ford-garage MoveBrugge, die stadsloop won. “De jongste wedstrijden begin ik er terug plezier in te krijgen en dat is wel tof”, opent de 35-jarige atlete uit Sint-Michiels.

Barbara, directeur stadsonderhoud in Knokke-Heist, liep al diverse marathons, zoals New York, Barcelona, Amsterdam, Kopenhagen en Valencia. “Dit jaar was ik van plan er één te doen. Na mijn laatste marathon ben ik ondertussen mama van twee kinderen en werd het moeilijker om dit te combineren. Omdat ik in die marathons heel wat trainingstijd steek. Mijn doel is om er in 2025 opnieuw één te doen, Rotterdam of misschien terug in Kopenhagen. Die lange afstanden liggen mij beter. Ik doe dat liever qua trainingen.” In het najaar volgt voor Barbara nog een halve marathon in Breda, op 6 oktober op een heel snel parcours. Maar eerst is er voor haar het BK, op zaterdag 3 augustus. “Ik liep nog geen officiële 10 kilometer onder de 36 minuten en zou dat toch graag eens doen. Ik mik op 35’30” of 35’20”, wat mogelijk is. Qua resultaat zien we dan wel.”

Barbara is lid van All Athletes Running Team uit Sint-Andries, met Thijs Vandermeersch en Evy Pieters als begeleiders. “Het zijn jonge trainers in een nieuw team dat vorig jaar is gestart. Zij gaan op een heel aangename manier te werk. Laagdrempelig met respect voor de atleten en het privéleven, wat voor mij belangrijk is. Met twee kinderen probeer ik daar een goed evenwicht in te vinden.” (ACR)

The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE. Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »