Babymelkproducent moet in VS bijna half miljard dollar betalen wegens verzwijgen risico

Een jury in Saint Louis, in de Verenigde Staten, heeft het bedrijf Abbott Laboratories vrijdag veroordeeld tot het betalen van 495 miljoen dollar (bijna 456 miljoen euro) omdat Abbott de risico’s had verzwegen van het drinken van babymelk genaamd Similac Special Care 24. 

Meer krantenkoppen in België

“Het is een gewoonte”: Romelu Lukaku klopt zich op de borst na droomdebuut bij Napoli, maar weet ook dat er nog werk is

Het is geen zekerheid, maar wel een constante in zijn carrière. Romelu Lukaku (31) heeft een patent op een droomdebuut bij een nieuwe club. Was in het Stadio Diego Maradona in Napels niet anders. Amper 28 minuten had Lukaku nodig om zichzelf bij Napoli te lanceren. In blessuretijd bezorgde ‘Big Rom’ zijn club de drie punten tegen een moedig Parma.

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Van ‘de grootste duiventil’ tot ‘de terugkeer van De Kampioenen’: dit was de zomermercato door de ogen van onze voetbalredactie

De laatste contracten zijn getekend, de foto’s zijn genomen en de aankondigingen zijn gebeurd. De Belgische zomermercato zit er definitief op, done deal! Waar stond de jackpot? Welk land verovert onze competitie? En wie is het ‘lievelingetje’ van de trainer? De voetbalredactie van HLN zorgt voor een eigenzinnig transferoverzicht.

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »