Automobilist omgekomen bij ongeval in Philippeville

Een automobilist is zaterdagochtend rond 4.30 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Romedenne, een deelgemeente van Philippeville (provincie Namen). Dat meldt de hulpverleningszone Dinaphi. De bestuurder was de enige inzittende.

 

Meer krantenkoppen in België

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

Els (62) maakte route die haar overleden man eert: “Piet zou hier glunderen”

“Hoor, iedere boom die hier elk jaar weer ontluikt, fluistert nu zijn naam.” Een haiku op een bank met zicht op Heuvelland herinnert aan Piet Hardeman (79), de groene wandelpionier die vorig jaar onverwacht overleed. Els Geeraert (62) maakt nu een wandelroute via RouteYou langs paden en natuur die haar man hielp uitbouwen.
The post Els (62) maakte route

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Vriendje van verongelukte Athena (18) in beroep tóch mee veroordeeld: “Hij mocht met opgefokte bromfiets niet op fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »