Alle TUI-vluchten van en naar luchthaven in Deurne omgeleid via Brussels Airport

Alle vluchten van reisorganisator TUI van en naar de luchthaven in Deurne worden omgeleid via de luchthaven in Zaventem. Dat komt door een probleem met wisselstukken voor de Embraer-vliegtuigen die TUI inzet op de Antwerpse luchthaven. TUI moet nu een reserve-Boeing inzetten op Brussels Airport, want de start- en landingsbaan in Deurne is te kort voor zo’n toestel. Ook de eerste vluchten op zondag worden alvast omgeleid. 

Meer krantenkoppen in België

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een gezondheidspunt

Stad Roeselare verkoopt de Prairie, een deel van de projectsite in de noordelijke stationsomgeving, aan een consortium dat er de komende jaren een unieke zorgsite zal realiseren met een nieuw woonzorgcentrum, maar ook assistentiewoningen en tal van aanpalende diensten. Tal van partners slaan hiervoor de handen in elkaar.
The post Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »