5.000 fans voor Lotti Goes Classics in Koksijde

In Koksijde kwamen op vrijdagavond 26 juli 2024 5.000 fans genieten van Helmut Lotti, die er op de ‘Zomer Arena’ voor de OLV kerk na 29 jaar opnieuw zijn ‘Helmut Lotti Goes Classics’ repertoire bracht.

Zijn trouwe publiek kon er genieten van de mooiste nummers uit dit klassieke repertoire waar Lotti 29 jaar geleden mee gestart is. Volgend jaar viert hij dus zijn 30-jarig Goes Classics jubileum.

“Op 21 juli, onze Nationale Feestdag heb ik twee ‘Goes Classics’ nummers gezongen aan het Jubelpark in Brussel. Dat was trouwens ook de verjaardag van mijn moeder. Volgend jaar is het inderdaad 30 jaar geleden dat we met de ‘Goes Classics’ zijn gestart. Ik en mijn hele team willen er dan toch iets speciaals van maken. We weten nog niet hoe we dat gaan invullen. Maar we gaan er zeker iets speciaals van maken”, zegt een enthousiaste Helmut Lotti.

De leiding van het 40-koppig orkest staat nog steeds onder leiding van André Walschaert op wiens palmares al een 1000-tal opvoeringen staan. “Ja zeg, zo’ 1000 nummers. Amai. Dat wij dat allemaal en wereldwijd hebben gebracht. Weet je, we hebben zelfs opgetreden in Amerika en Canada. Er was daar zelfs telkens een heel enthousiast publiek. Als dirigent vind ik dat we nog steeds een prachtig, zeg maar onsterfelijk programma brengen. Voor dit concert zijn er een paar nieuwe mensen bijgekomen. Maar de kern bestaat eigenlijk altijd uit dezelfde mensen. Het is uiteraard nog steeds mij beroep maar ik doe dit nog steeds heel graag”, aldus André Walschaert, dirigent met een hart voor het onsterfelijke muzikale repertoire.

The post 5.000 fans voor Lotti Goes Classics in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Goud voor Frans en Maria

Op 29 augustus mochten Maria Planckaert en Frans Vanhuysse hun gouden huwelijksjubileum vieren. 50 jaar geleden gaven ze elkaar hun jawoord. Frans is in Zwevegem geboren op 30 mei 1939. Hij was bediende bij Bekaert. Maria had haar wiegje eveneens in Zwevegem staan, en zag het levenslicht op 1 mei 1938. Zij deed het huishouden.
The post Goud voor

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Carpetright vraagt faillissement aan: 16 winkels blijven gesloten

Carpetright België vraagt het faillissement aan. De 65 werknemers van de Belgische tak van het bedrijf werden deze ochtend bijeen geroepen op de hoofdzetel, en kregen te horen dat het bedrijf de activiteiten stopzet. De 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn deze ochtend niet opengegaan en ook de webshop blijft gesloten.

Lees meer »