40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis. 

Meer krantenkoppen in België

Italiaans artiest Rubel Medini stond in 2019, maar nu ook twee maanden in zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge: “Brugge is tot nu toe mijn favoriet!”

Pas 24 jaar is Rubel Medini uit Italië en hij zag al heel veel van de wereld. Dat komt door zijn act die hij brengt. Er staat zelfs al maar liefst vijf Guiness World Records op zijn naam. Tijdens de zomer van 2019 stond hij voor de eerste keer in de zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge. Sinds 19

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

Gedetineerde probeert verpleegster te wurgen

Een 25-jarige vrouwelijke gedetineerde uit de gevangenis van Brugge probeerde tijdens een doktersconsultatie vorige week zonder aanleiding een verpleegster te wurgen met een schoenveter. Het slachtoffer raakte niet zwaargewond, maar is wel in shock. “Het was al de derde keer op rij dat de gedetineerde geweld gebruikte tegen het personeel”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Sandra Droissart. “Dat gebeurde telkens zonder aanleiding. Het

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »