40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik was nog geen twintig toen ik mijn borsten liet vergroten”: nieuwe docu onthult hoe het er écht aan toe ging bij ‘Baywatch’

Wie een rood badpakje ziet, denkt ook vandaag nog steeds metéén aan ‘Baywatch’. De tv-hit uit de 90’s lokte heel wat kijkers, ondanks de erbarmelijk slecht geschreven plot. Toch werd niemand teleurgesteld, want daar was Pamela weer – blond, rond én in slowmotion. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. “Ik was nog geen twintig toen

Lees meer »

Nog altijd probleem met lessenrooster in Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: “Om 2 uur ’s nachts e-mail dat lessen toch niet doorgaan”

De problemen in het Sint-Ursula-instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven duren. De leerlingen van de 2e en 3e graad zouden vandaag eindelijk de lessen hervatten na problemen met de lessenroosters, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er toch geen les wordt gegeven", getuigt een ouder. De directie belooft dat de lessen vanaf maandag weer normaal zullen verlopen.

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Caroline Maes reageert na shockerende ‘Familie’-scène waarin slechterik lijk in stukken snijdt: “Ik heb er zelf niet naar willen kijken”

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

Een vieze bedoening maandagochtend in het dorpje Woumen bij Diksmuide. De bestuurder van een tractor met aalkar had niet gezien dat er net werflichten waren geplaatst voor werken die opgestart werden, gooide de remmen dicht… en verloor een lading slib. De brandweer kwam alles opruimen.
The post Tractor verliest lading slib in centrum Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »

Nederlands leger neemt dienstplicht weer onder de loep: “Niet meteen verplichtend, maar toch dwingender aanmoedigend”

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »