10 vakantievragen aan triatleet Marten Van Riel: ‘Thuiskomen voelt al als vakantie’

01:00 Triatleet Marten Van Riel (31) is een van de grote kanshebbers op een Olympische medaille. ‘Door zo fit te zijn, kan ik op vakantie lopend makkelijk watervallen en meertjes ontdekken waarvoor anderen … 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Tafels, koffiemolen, barfrigo’s, zetels. Alle meubilair en toebehoren van La Cantine zijn te koop

La Cantine serveerde haar laatste lunch en koffie afgelopen weekend en eind september sluit ook lifestylewinkel Byttebier de deuren. Daarmee verdwijnt een vaste waarde op het Jozef Vandaleplein. Wie fan was van het interieur of geïnteresseerd is in horecatoebehoren, kan ze nu op de kop tikken. Alle meubilair van La Cantine staat te koop.
The post Tafels, koffiemolen, barfrigo’s,

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit

Na 44 jaar zegden Hans Decock en zijn echtgenote Ingeborg Wyndels de weekmarkten vaarwel, maar de passie voor de kazen bleef en resulteerde in Kaaskeurig. Met een heuse kaaswebshop en afhaalpunten in automaten biedt Kaaskeurig 50 verschillende soorten kaas aan.
The post Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

“Hij is de grappigste”: terwijl ook De Bruyne het ‘beu’ is, denkt Doku te weten wie befaamde tekstjes op matchballen van Haaland schrijft

Zelf zijn Kevin De Bruyne (33) en Jeremy Doku (22) het ook (gespeeld) beu om telkens maar weer een matchbal te moeten signeren na een zoveelste hattrick van Erling Haaland (24). Aan acht stuks in 69 Premier Leaguematchen zit de spits van Manchester City nu. Waanzinnig. Maar die “F**k off” op zijn bal? Dat kwam niét van de twee Rode

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Roken sinds start schooljaar verboden in Oostendse schoolomgevingen

Twee jaar geleden ondertekende de stad Oostende het charter Generatie Rookvrij. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar 2024-2025 wil de stad ook de schoolomgevingen rookvrij houden. 21 scholen stapten ondertussen al mee in het project van de stad. Dit najaar wil de stad de andere scholen mee krijgen op de kar.
The post Roken sinds start schooljaar

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »